Het Oosterdokseiland ligt op een steenworp afstand van het Centraal Station van Amsterdam. De ontwikkeling omvat functies zoals kantoren, hotel, winkels, cultuur, woningen en parkeren. Vooral de megaparkeergarage Oosterdok Parking en het grootste hotel van Nederland, DoubleTree by Hilton Hotel, spreken tot de verbeelding. Grontmij verzorgde, in opdracht van MAB Development, het projectmanagement, directievoering en toezicht voor kavel 2 en 3. 

Sinds 2009 is Grontmij betrokken bij de realisatie van kavel 2 en 3 bestaande uit circa 21.000 m² kantoorruimte, 263 koop- en huurwoningen en ruim 13.800 m² commerciële ruimte verdeeld over twee complexen. De complexen bestaan ieder uit meerdere gebouwen. 

Kavel 2 is ontworpen door Baumschlager-Eberle (kantoorruimte), HVDN Architecten (woonruimte) en MaccreanorLavington Architects (commerciële ruimte en woonruimte). Onderdeel van Kavel 2 is het restaurant &Samhoud places met topkok Moshik Roth waar Grontmij alle vergunningsaanvragen voor heeft gecoördineerd. Dit heeft er mede aan bijgedragen dat &Samhoud places tijdig geopend kon worden en daardoor eind 2012 twee Michelinsterren heeft mogen ontvangen. 

Kavel 3 bestaat uit twee gebouwen en zijn ontworpen door Crepain Binst Architecten en Meyer en Van Schooten Architecten. 

Meer nieuws